Pişirdiğiniz Balığa Lezzet Katın!

Pişirdiğiniz balığa ya da deniz ürünlerine lezzet katmak hiç de zor değil. Doğru baharatı doğru balıkta ve deniz ürününde kullanarak kendinize ve sevdiklerinize leziz bir sofra hazırlamak sizin elinizde. J

Peki hangi baharatı hangi balıkla ve deniz ürünüyle kullanacağınızı biliyor musunuz?

  • Yengeç, ıstakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinde fesleğen,
  • Balık buğulamalarda, haşlamalarda ve balık şişte defne yaprağı,
  • Buğulama, haşlama ve dolmalarda keraviye,
  • Şark usulü balık yemeklerinde, kavurmalarda, ıstakoz, midye ve sos yapımında zencefil,
  • Uzak doğu balık yemeklerinde köri,
  • Balığın yanında sunulan tereyağı, sos ve dolmalarda mercanköşk ve maydanoz,
  • Yengeç ve ıstakozda muskat,
  • Balık çorbalarında, balık ızgaralarda ve jumbo karides tavada nane,
  • Dolma ve güveçlerde paprika ve adaçayı,
  • Balık ve deniz ürünlerinin marine edilmesinde karabiber,
  • Buğulama, haşlama, çorba ve güveçlerde kırmızı biber
  • Fırın ve soslu balık yemeklerinde tarhun,
  • Balıkların fırın, kavurma ve yahnilerinde biberiye,
  • Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda sarımsak kullanılır.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir