Karaciğer Yağlanması Nedir? Nasıl Korunur?

möllers karaciger yağlanması nedir

Karaciğer rahatsızlıkları hiçbir zaman erken dönemde bariz belirtiler göstermez, sinsice ilerler ve kişiyi rahatsız eder. Karaciğerdeki rahatsızlıkları cildin sararmasından, tırnakların soluklaşmasından, karındaki şişkinlikten anlamak mümkündür. Ancak tüm bu belirtiler ilerleyen dönemlerde ortaya çıkıyor. Aslında karaciğerdeki problemlerin ana nedeni yağlanmadan kaynaklanıyor. Yoğun alkol tüketimi, yanlış beslenme, obezite, zararlı yağlar, mineral eksikliği ve şekerli gıdalar karaciğeri yağlandırıyor.

Karaciğer yağlanmasını önlemenin yolları düzenli ve dengeli yaşamdan geçiyor. Örneğin kızartılmış yiyecekler, fast-food, aşırı alkol tüketimi, sigara, aşırı kilo, sürekli katı gıda tüketmek karaciğer yağlanmasını hızlandırıyor. Karaciğer yağlanmasından korunmak için daha hafif, sağlıklı besinler tüketmek, Omega 3 gibi güçlü yağ asitlerinden faydalanmak, yeterli sürelerde uyumak gerekiyor.

Omega 3 desteği bilindiği üzere dışarıdan alınıyor. Vücut bu yağları kendisi üretemiyor. Balık, keten tohumu, ceviz, semizotu, kabak çekirdeği, badem gibi besinlerde bulunan Omega 3 yağ asitleri, sağlıklı yaşam devamlılığı için her gün alınmalıdır. Omega 3 açısından zengin gıdalar mutlaka günlük beslenmeye eklenmelidir. Bu gıdaların tüketiminin yetersiz olması durumunda, Omega 3 yağ asitleri içeriği güçlü olan balık yağı gibi takviye edici gıdalar sayesinde ihtiyaç karşılanmalıdır. Hem katı hem de sıvı formda olan balık yağları, günlük Omega 3 ihtiyacının kolay yoldan karşılanmasına yardımcı oluyor. Omega 3 alımını düzenli hale getirmek karaciğer yağlanmasından ve elbette pek çok rahatsızlıktan koruyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir