Kalkan Tava ve Maydanoz Salatası Tarifi

Kalkan Tava ve Maydanoz Salatası Tarifi

Damaklarda leziz bir iz bırakan kalkan tava ve maydanoz salatası, favori tarifleriniz arasında yer alabilir. Maydanoz salatasıyla kalkanın muhteşem uyumu ortaya tam bir lezzet şöleni çıkmasına zemin hazırlıyor. İşte tarif;

Malzemeler

  • 1 kilo kalkan balığı (kalın şekilde dilimlenmiş olmalıdır)
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 tutam tuz
  • Kızartma yağı

Maydanoz salatası malzemeler

  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1 demet taze soğan

Sos malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 limon suyu
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanışı

Unlar bir kapta karıştırılır. Balık kalın dilimler halinde kesilir ve tuzlanıp 10 – 15 dakika bekletilir. Balıklar una bulanıp kızgın yağa atılır. Balığın her iki yönü de yaklaşık 4 dakika kızartılır. Kızartılan balıklar kağıt havlu üstüne konulup fazla yağından arındırılır.

Maydanoz salatası ise; sumak, zeytinyağı, limonsuyu, sirke karıştırılarak sos yapılır. Yeşillikler ve sarımsak doğranır, karıştırılır. Yeşillikler ve sos harmanlanır ve kalkan tava ile birlikte servis edilir. balık ve salata karıştırılabileceği gibi yeşil salata yatağında da sunum yapılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir