Hamsinin En Lezzetli Olduğu Zaman!

Kış mevsimi ile birlikte balık mevsimi de açıldı. Sezon boyunca birbirinden lezzetli ve faydalı birçok balık sofraları süsleyecek. Özellikle hamsi ülkede yoğun biçimde tüketiliyor. Hamsinin balık tezgâhlarında her zaman farklı bir yeri olmuştur. Hem ekonomik, hem lezzetli, hem de faydalı olması hamsinin çok tercih edilmesinde etkilidir. Yalnız mısır ununa bulanıp kızartılan hamsideki Omega-3 kaybından dolayı faydalı etkilerini görmek zorlaşıyor. Hamsinin faydalarından yararlanmak için ızgara ve buğulama ile pişirilmesi öneriliyor. İşte hamsinin bazı faydaları;

  • A ve D vitamini ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor.
  • Bol miktarda fosfor, iyot, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum içerir. Özellikle kalsiyum ve magnezyum kemiklerin, dişlerin yapısını güçlendiriyor; çocukların gelişimini destekliyor.
  • Zengin Omega 3 kaynağı olmasından dolayı, kalp sağlığını korur, kan basıncını dengeler, kalp ritim bozukluğunu önler, kötü kolesterolü düşürür. Düzenli kan akışkanlığı sağlar, depresyonu önler.
  • Kemik erimesini önlemede etkili olan hamsi, felç riskini de düşürür.
  • Cildi korur; tırnak, saç ve deri problemlerini önler.
  • Kilo kontrolü sağlar, form tutmayı kolaylaştırır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir