Fırında Kalkan Tarifi

Hafıza kaybını, unutkanlığı önlemede etkili olan ve Omega 3 yönünden faydalı olan kalkan; kalsiyum, fosfor ve A vitamini içeriyor. Doku oluşumundan göz sağlığına, kemik sağlığından kış hastalıklarının önlenmesine kadar birçok faydası bulunuyor. Bu nedenle kalkan tarifleri sofralardan eksik edilmemelidir. İşte fırında kalkan tarifi;

Malzemeler

  • 1 tane kalkan balığı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • Göz kararı zeytinyağı

Hazırlanışı

Önce balık bir güzel temizlenir ve ardından zeytinyağı ile yağlanır. Balığın her tarafı eşit oranda yağlanmalıdır. Balık tepsiye konulduktan sonra rendelenmiş sarımsak ve tuz karıştırılarak üzerine eşit şekilde dökülür. Defne yaprakları balığın üzerine konularak 200 derecelik fırına atılır. Kalkan balığı yaklaşık 30 – 35 dakikalık bir sürede pişer. Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz ve limon suyu dökülerek servis edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir