Yiyecek ve İçecekler Şefler & Sömeliyeler Tarafından Ödüllendiriliyor

sertifikalı

Eskiden saraylarda dönemin soylusu olarak adlandırılan kişiler yemek yemeden önce bazı kişilerin yiyecekleri yemekleri kendilerinden önce denemelerini isterlerdi. Bu uygulamanın en önemli amacı zehirli veya riskli olabilecek olan yemeklere ve içeceklere karşı önlem almaktı. Bir diğer amacı da tadı kötü olan yemeklerin kişiye ulaşmadan engellenebilmesiydi. Çünkü bu durum da yemeği yapan kişi için bir tehlikeydi. Çünkü tadı kötü olan bir yemeğin sonu hiç de güzel olmayan sonuçlar ortaya çıkarabilirdi. Evet, zor dönemlerdi…

Günümüzde bu tarz olaylar olmasa da halkın tat anlayışının ve zevkinin üzerinde risk oluşturabilecek durumlar yaşanmaması adına International Taste & Quality Institute (iTQi) (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) yiyecek ve içecekleri şeflere ve sömeliyelere denettiriyor. 2005 yılından bu yana her yıl Brüksel’de (Belçika) düzenlenen etkinlikle tüm denetimler gerçekleştiriliyor ve tatlarına göre çeşitli ödüllendirmeler yapılıyor. Bir başka ifadeyle jüri, tatlarına göre ödüllendirdiği ürünlerle tüketicinin damak tadını garanti altına almış oluyor.

Jüri: Ürünler alanlarında lider 125’ten fazla tanınmış, Avrupalı aşçı, içecek uzmanı ve içki uzmanı tarafından test edilirler. Her jüri üyesi yiyecek-içecek tatma ve hazırlama alanlarında yıllarca kazanılmış uluslararası deneyime sahiptir.

Bu denetim ve ödüllendirme sayesinde paketlenmiş olan ve denenmesi mümkün olmayan ürünlerin tüketiciler tarafından güvenle alabilmesine katkı sağlamış oluyorlar.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir