Yaz Mevsiminde Tüketilebilecek Balıklar

shutterstock_635873909

Kış boyunca yenilen lezzetli balıklar mevsim nedeniyle çeşit bakımından zenginlik gösteriyor. Balığın sağlığa olan etkileri ve enfes lezzeti sebebiyle düzenli olarak tüketilmesi önerilirken balık mevsiminin durgunlaştığı yaz aylarında hangi balıklar tüketilmeli sorusu kendisini gösteriyor. Peki, balıktan yıl boyunca fayda sağlamak, Omega-3 yağ asitlerinden yararlanmak için yazın hangi balık tüketilmelidir? İşte öneriler;

Av yasağının olmadığı, yetiştiricilik yolu ile üretilen balıklar yaz aylarında gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Bu balıklar arasında; levrek, alabalık, çipura yer buluyor. Ek olarak yağlı bir balık türü olan ve Omega-3 kaynağı kabul edilen sardalya da yaz süresince ızgara üzerinde pişirilerek tüketilmesi önerilir.

Av yasakları sebebiyle bulunamayan balıklar için en ideal alternatif ithal balıklar oluyor. Somon, uskumru, panda gibi ithal edilen balıklar lezzeti ve besin değeriyle balıktan vazgeçmek istemeyenler için yaz boyunca tezgahlarda yerini almaya devam ediyor.

Genel olarak yaz ayında tüketilebilecek balıklar şöyledir; mezgit, palamut, sardalya, somon, levrek, çipura, kılıç balığı, istavrit, tekir, barbunya, uskumru ve izmarit.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir