Tekir Balığının Faydaları Nelerdir?

shutterstock_764498173

Ortalama yaşam süresi dokuz yıl, on bir santim ila otuz santim aralığında boya sahip olan tekir balıkları lezzeti ve faydalarıyla en çok tüketilen balıklar arasında yer alıyor. Pembe ve kırmızı tonlarında rengiyle süs balıklarını andıran tekir, Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega-3 içeren balığın yağını doğrudan almak, değerli Omega-3 yağ asitleri ile vücut sistemini korumak için mevsiminde tekir tüketilmesi öneriliyor. Tekir balığının başlıca faydaları şöyledir;

  • Omega 3 zenginidir; bol miktarda balık yağı bulunur.
  • Kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir.
  • Kemik gelişimini destekler, kemik erimesine karşı güçlü bir koruma sağlar.
  • Diyabetik hastalar için uygun bir içeriğe sahiptir, olumsuz etki yapmaz.
  • Prostat kanserine karşı önleyici rol oynar.
  • Omega-3 barındıran tüm balıklar gibi kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Astım hastaları için faydalıdır.
  • Çocukluk döneminde tüketilmesi, gelişimi olumlu yönde etkiler.

Tekir balığı, Omega-3 desteği sunması nedeniyle düzenli tüketimde birçok hastalığa karşı koruyucudur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir