Taze Balık mı Dondurulmuş Balık mı Tüketilmeli?

shutterstock_23413984

Omega – 3 dendi mi akla gelen ilk besin olan balık, üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de bol bulunan bir besin ürünü. Balık tüketimi konusunda artan hız dondurulmuş balıkların ortaya çıkmasını sağladı. Son yılların en çok tartışılan sorunlarından biri de böylece ortaya çıkmış oldu: Taze balık mı? Dondurulmuş balık mı?

“Taze balık daima ilk tercih olmalı”

Uzmanlar taze ve donmuş balık sorununa net bir cevap veriyor ve taze balığın tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Her mevsimin farklı balık türlerine sahip olduğunu söyleyen uzmanlar ilk tercihin taze balık olması gerektiğini iletiyor. Taze balık içerdiği besin değeri sebebiyle çok daha sağlıklı kabul ediliyor. Balık derisindeki parlaklık ve balığın gözlerindeki canlı pırıltı balığın tazeliğini işaret ediyor. Tezgahlardan balık alırken bu iki detaya dikkat edilmelidir.

Dondurulmuş balıklar daha çok süper marketlerde ve büyük alışveriş merkezlerinde satışa sunuluyor. Balığın içerdiği besin değerini düzenli olarak almak için kış mevsiminde, balığın az olduğu dönemde balıktan ve faydalarından mahrum kalmamak için dondurulmuş balıkların tüketilmesi uzmanlarca öneriliyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir