Somon Pişirme Teknikleri

shutterstock_292360529

Omega – 3 yağ asidi cenneti kabul edilen somon balığı; doyurucu ve besleyici yönüyle zengin bir balık ürünüdür. Kılçıksız olması, tok bir ete sahip olması sebebiyle hem sağlıklı hem lezzetli bir balık olarak tezgahlarda yerini alıyor. Omega – 3 zengini somonlar, fırında, tavada, ızgarada, buharda, yağda ve kömür ateşinde olmak üzere farklı tekniklerle pişirilebilir. Her pişirme tekniği beraberinde farklı bir lezzeti getirir. İşte en lezzetli somon pişirme teknikleri;

Tavada Somon

Oldukça basit olan tarifte somon; bir tarafı derisi ile pişirilecek şekilde hazırlanır. Derisi alınmamış olan somonun yüzeyine tereyağı sürülür, tuz ve karabiber serpiştirilerek önceden ısıtılmış tavaya bırakılarak orta ateşte pişirilir. Somon çabuk pişen bir balık olduğundan derili kısım 5 – 6 dakika diğer kısım ise 3- 4 dakika içerisinde pişer.

Fırında Somon

Fırında somon yağ kullanılmadan veya az miktarda zeytinyağı kullanılarak pişirildiğinde leziz sonuçlar verir. Fırında somon pişirirken dikkat edilmesi gereken şeyler; somonun kurumaması ve sulu bir et lezzeti sunması için folyo kağıda sarılmalıdır. Bunun yanı sıra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde de pişirilebilir. Balığı pişirmeden önce üzerine limon kabukları, defne yaprağı, tuz ve iri karabiber serpmek lezzeti artırılabilir.

Izgarada Somon

Izgarada somon pişirirken somonun çabuk piştiği dikkate alınmalıdır. Somonun dilim kalınlığına göre 5 – 8 dakika sürede balık pişer. Balığın önceden 15 ila 20 dakika kadar marine edilmesi lezzetli sonuçlar alınmasını sağlar.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir