Sıcak Havalarda Balık Yenir mi?

Image34

Balık yemeyi sevenlerin ve balığın faydalarının farkında olanların havalar ısındıkça akıllarına bir soru düşmekte, bu soru ise kuşkusuz “Sıcak havalarda balık yemek ağır gelir mi?” sorusu olmaktadır.

Balık, aslında akıllarda kalanın tam tersine son derece hafif bir yiyecektir. Balığın ağır olarak akıllarda kalmasının en büyük sebebi ise balık türüne uygun olarak pişirme yönteminin kullanılmamasıdır. Dolayısıyla balığı ağır bir yiyecek haline getiren bizler oluyoruz. Unutulmamalıdır ki, her balığın ayrı bir pişirme veya fırınlama yöntemi vardır.

Hava sıcaklıklarının arttığı, yaza doğru ilerlediğimizi iyice hissettirmeye başlayan Mayıs ayında istavrit balığı bir adım öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra barbunya, tekir, dil balığı ve kılıç balığı da Mayıs ayında tüketmek için uygun balıklardır. Balıkçılar, balığı sebzeli ve fırınlanmış olarak sevenler için ise kırlangıç balığını önemle tavsiye etmektedirler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir