Sebzeli İstavrit Balığı Çorbası Tarifi

shutterstock_490031209

Balık sevmeyenlerin dahi lezzetine hayran kalacağı Sebzeli İstavrit Balığı Çorbası, oldukça faydalı bir çorbadır. İşte çorbanın pratik tarifi;

Malzemeler

  • 250 gr istavrit
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 havuç
  • 1 dal pırasa
  • 4 – 5 tane sarımsak
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:

Balıklar temizlenir ve tencereye konulur. Üzerine soğan büyük büyük doğranarak eklenir. Sarımsak, havuç, pırasa sırasıyla doğranıp tencereye konulur. Karışımın üzerine en son 7 – 8 bardak su konulur ve haşlanması için ocağa alınır. Malzemeler yeterince yumuşadıktan sonra tencere ocaktan alınır. Haşlanan balıklar tencereden çıkarılır ve kılçıkları ayıklanır. Kılçıkları temizlenen balıklar didiklenir, bekletilir. Tenceredeki haşlanmış sebzeler ise blenderden geçirildikten sonra didiklenmiş balıklarla harmanlanır. Ayrı bir tavada un ve yağ iyice kavrulur, çorbanın üzerine eklenir. Kıvamını alması için bir süre karıştırılır. Tuz ve isteğe bağlı olarak farklı baharatlar bu aşamada çorbaya eklenir. Çorba 2 – 3 dakika kaynatıldıktan sonra altı kapatılır, servis edilir. Afiyet olsun.

Sebzeli İstavrit Balığı Çorbası Tarifi” yazısına bir yorum yapıldı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir