Sardalya Balığının Faydalarını Biliyor musunuz?

shutterstock_263617358

Sardalya balığı lezzeti ile bilinen ama aslında aynı zamanda oldukça faydalı bir deniz mahsulüdür. İçerdiği vitamin ve protein oranıyla birçok hastalığın önlenmesinde etkili olan Sardalya, aynı zamanda ihtiyaç duyduğumuz temel besin değerini sunmaya yardımcı oluyor. İşte sardalya’nın faydaları,

İltihaplanmayı önler: Düzenli sardalya tüketimi iltihapların iyileşmesine yardımcı oluyor,  vücudun herhangi bir yerinde iltihaplanma sorunu oluşması önleniyor. Sardalya güçlü yağ asitleri sayesinde hastalığa yakalanma riskini düşürüyor.

Vitamin ve mineral deposudur: Sardalyanın içerisinde yer alan B12, D vitamini, Omega 3, kalsiyum, selenyum, fosfor ve protein kaynağıdır. Mevsiminde tüketildiğinde tüm bu besin değerinden faydalanmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkündür.

Depresyonla mücadele eder: Uzmanlar, Omega 3 yağ asitleri içeren balıkların depresyonu önlediğini, depresif ruh haliyle mücadele ederek kişilere kendisini iyi hissettirdiğini belirtiyor.

İştahı kontrol eder: Aşırı yeme isteği ve iştahı kesmek için sardalya mükemmel bir balık. İçerdiği yüksek protein ve Omega 3 yağ asitleri tok tutmaya yardımcı oluyor.

Kan pıhtılaşmasını önler: Düzenli olarak öğünlerde Omega 3’e yer vermek, kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Sardalya yiyerek kolesterolünüzü dengeleyebilir, kan basıncınızı düzenleyebilir, damar tıkanıklıklarını önleyebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir