Sardalya Balığının Faydaları

shutterstock_633682376

Sardalya küçük bir balık ancak içerdiği faydalar ile oldukça önemli ve lezzetli bir balıktır. İçerdiği besin değerini aynı anda çok fazla gıdada bulmak mümkün değildir. Sardalya mevsimi geldiğinde mutlaka tüketilmeli, etkilerinden faydalanılmalıdır. İşte sardalyanın faydaları;
– Sardalya vücutta iltihap oluşumunu önler, birçok hastalığa yakalanma riskini düşürür.
– Sardalya; Demir, kalsiyum, B12, selenyum ve fosfor açısından oldukça zengindir.
– Önemli ölçüde protein içerir, günlük protein ihtiyacının büyük bölümünü karşılar.
– Kemik ve diş sağlığını korur.
– Sardalyadaki besin değeri ruhsal iyileşmeler sağlar, depresyona iyi gelir.
– İçerdiği yağ oranı ve protein sayesinde kan şekeri seviyesini ideal seviyede tutar.
– İştah kontrolü yaptırır, uzun süre tokluk hissi verir ve kilo vermeye yardımcı olur.
– Kalbe dost bir balıktır, kan basıncını dengeler.
- Sardalyada bulunan D vitamini kanser türlerini önlemede faydalıdır.
Sardalya ve Omega 3
Sardalya yüksek miktarda Omega 3 yağ asitleri EPA ve DHA içeriyor. Omega 3, bağışıklık sisteminden beyin hücrelerinin korunmasına kadar birçok alanda şifa dağıtır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir