Pişirdiğiniz Balığa Lezzet Katın!

shutterstock_368704574

Pişirdiğiniz balığa ya da deniz ürünlerine lezzet katmak hiç de zor değil. Doğru baharatı doğru balıkta ve deniz ürününde kullanarak kendinize ve sevdiklerinize leziz bir sofra hazırlamak sizin elinizde. J

Peki hangi baharatı hangi balıkla ve deniz ürünüyle kullanacağınızı biliyor musunuz?

  • Yengeç, ıstakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinde fesleğen,
  • Balık buğulamalarda, haşlamalarda ve balık şişte defne yaprağı,
  • Buğulama, haşlama ve dolmalarda keraviye,
  • Şark usulü balık yemeklerinde, kavurmalarda, ıstakoz, midye ve sos yapımında zencefil,
  • Uzak doğu balık yemeklerinde köri,
  • Balığın yanında sunulan tereyağı, sos ve dolmalarda mercanköşk ve maydanoz,
  • Yengeç ve ıstakozda muskat,
  • Balık çorbalarında, balık ızgaralarda ve jumbo karides tavada nane,
  • Dolma ve güveçlerde paprika ve adaçayı,
  • Balık ve deniz ürünlerinin marine edilmesinde karabiber,
  • Buğulama, haşlama, çorba ve güveçlerde kırmızı biber
  • Fırın ve soslu balık yemeklerinde tarhun,
  • Balıkların fırın, kavurma ve yahnilerinde biberiye,
  • Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda sarımsak kullanılır.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir