Pirinçli Sardalya Köftesi Tarifi

shutterstock_337451096

Omega 3 deposu sardalya, yağlı yapısı nedeniyle çok faydalı ve lezzetli bir balıktır. Küçükten büyüğe herkesin seveceği, şifa bulacağı önemli bir deniz ürünüdür. Sardalya mevsimi geldiğinde çeşitli tariflerle balığın lezzetinden faydalanılmalıdır. İşte size keyifle yiyeceğiniz bir sardalya tarifi;
Malzemeler
– Yarım kilo sardalya
– Bir çay bardağı kadar pirinç
– Bir kuru soğan
– Bir tutam karabiber
– Bir yemek kaşığı pul biber
– Bir – iki tutam tuz
Salçalı sos için;
– Üç adet orta boy domates
– İki çorba kaşığı zeytinyağı
– Bir tutam tuz
– Bir çay bardağı su
Yapılışı
Sardalyaların kafası ayıklanır, içi kılçıklarından arındırılır. Balıklar yıkanır ve rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir. Kıymanın üzerine kıyılmış soğan, tuz, karabiber, pul biber ve yıkanan pirinç eklenir. Tüm malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Ardından ise karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Sos için başka bir kapta domates rendelenir, su, tuz, zeytinyağı eklenerek ocakta bir taşım kadar pişirilir. Köfteler sosun üzerine dizilir ve kapağı kapatılarak yaklaşık 25 – 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir