Pırasalı ve Limon Soslu Levrek Tarifi

shutterstock_514054126

Balık mevsimi açılmışken sofralarda balığı eksik etmek olmaz. Zekâ gelişimini destekleyen, birçok hastalığa şifa olan ve Omega-3 gibi mucizevi yağ asitlerine sahip olan balık için yüzlerce tarif bulunuyor. Aşağıda tarifini bulacağınız pırasalı, limon soslu levreğin lezzetine, pırasa sevmeyenler dahi bayılacak. İşte kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik tarifimiz;

Malzemeler

  • 1 kilo levrek fileto
  • 1 adet orta boy limon suyu
  • 2 adet ince doğranmış pırasa
  • 1 demet ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 50 gr tereyağı
  • 1 fincan süt
  • Bir tutam tuz ve karabiber

Hazırlanışı

İnce doğradığınız pırasaları tavaya alın, zeytinyağında 5 – 6 dakika pişirin. Ardından balıkları her iki tarafını bir dakika olmak üzere pişirin. Pişen balık ve pırasaları fırın kabına aktarın. Limon suyu, hardal, bal, maydanoz, tereyağı, süt, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırarak balığın üzerine ekleyin. 200 derecelik fırında 10 – 12 dakika pişirin ve servis edin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir