Palamut Yahnisi Tarifi

shutterstock_529239838

Malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 2 büyük soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Defne yaprağı
  • Birkaç tutam tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke

Yapılışı

Balıklar yıkanır, suyu süzülür ve tuzlanır. Soğanlar piyaz şeklinde doğranır. Biber, sarımsak, dereotu, maydanoz ince ince kıyılır. Domatesler soyulur; biri küp şeklinde doğranırken diğeri ise dilimlenir.  Doğranan tüm malzemeler geniş bir kap içerisinde tuz, biber ve isteğe bağlı kullanılacak baharatlarla birlikte harmanlanır. Yağlı bir fırın tepsisine malzemelerin bir kısmı yayılır. Balıklar dilimlenerek tepsideki malzemelerin üstüne dizilir. Kalan malzemeler balıkların üzerine dökülür. Defne yaprağı hoş bir aroma vermesi açısından balıkların üzerine konulur. Balıkların en üstüne ise domates ve biber halkaları eklenir. Fırına vermeden önce zeytinyağı ve sirke balıkların üzerinde gezdirilir. Tamamen hazır olan balık 180 derecelik fırında yaklaşık 30 – 35 dakika pişirilir ve sıcak servis edilir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir