Omega 3 Deposu Karides

shutterstock_649352092

Kabuklular ailesinin lezzetlerinden biri olan karides, Avrupa ve Kuzey Amerika sularında yaşıyor. Karides salata, meze, suşi, tava ve ızgara tariflerinde oldukça sık tüketiliyor. Sağlığa çok faydalı olan karides, düzenli tüketildiğinde EPA ve DHA yani Omega 3 yağ asitlerinden fayda sağlanması için zemin oluşturuyor. Karides besin değeri nedeniyle hem sağlığa hem de damaklara hitap eden bir deniz mahsulü.
Çocuklarda, gelişim sürecindeki bireylerde karides tüketmek, doğrudan Omega 3 almak, E ve B12 vitaminlerinden yararlanmak, çinko, iyot ve fosfor mineralini almak anlamına geliyor. Karides küçük bir deniz mahsulü olmasına karşın bol etli, doyurucudur. Kalorisi düşük olduğu için diyet programlarının vazgeçilmez unsurlarından biri oluyor. Omega 3, gelişimi desteklediği gibi kilo verme sürecinde olan kişilere de yardımcı oluyor, istenilen enerjiyi ve yağ yakımını sağlıyor.
Omega 3 yağ asitlerinden fayda sağlamak isteyenler için diğer balık ürünlerine kıyasla lezzetli bir alternatif oluşturan karides, küçükten büyüğe herkesin keyifle yiyebileceği sulu bir lezzete sahip.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir