Limon ve Zencefil Aromalı Kılıç Balığı

shutterstock_515051113

Sonbahar mevsimiyle birlikte tezgâhlarda yerini almaya hazırlanan kılıç balığı, lezzetli etiyle tüm balık restoranlarının ve tutkunlarının gözdesi. İşte kılıç balığından yapabileceğiniz lezzetli bir tarif;
Malzemeler
• 8 adet kılıç balığı filetosu
• 2 limon suyu
• 2 çay kaşığı zencefil
• 4 diş sarımsak
• 1 limon kabuğu rendesi
• 2 yemek kaşığı bal
• Bir tutam pul biber
• 1 demet maydanoz
• 1 dal biberiye
Hazırlanışı
Balık filetoları haricinde kalan bütün malzemeler blender’dan geçirilir. Elde edilen karışım, balıkların üzerine dökülür ve dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık 45 dakika bekletilir. Marine edilmiş balıklar çıkarıldıktan sonra balığın üzerindeki fazla soslar alınır ve ızgaraya yerleştirilir. Balığın her iki tarafı 7 – 8 dakika pişirilir. Pişme esnasında kalan sos fırça yardımıyla balıkların üzerine sürülür. Kılıç balığını servis ederken mevsim sebzelerinden yapılmış bir salata tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir