Kolesterol ve Omega-3 İlişkisi

shutterstock_486326140

Milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden kolesterol, dengede tutulmadığı sürece tehlikeli bir rahatsızlık haline ulaşıyor. Kimyasal ilaçlar haricinde, kolesterolü olması gereken seviyede tutmak için birçok besinden de faydalanılmaktadır. Uzmanlar, kolesterolün dengelenmesi açısından Omega-3’ün önemine vurgu yapıyor. Balık mevsiminde ısrarla balık tüketilmesini öneren beslenme uzmanları ve doktorlar; balıkta bulunan Omega-3’ün yüksek kolesterolle mücadele açısından önemli rol oynadığını dile getiriyor. Düzenli omega-3 alımının kolesterolü düşürdüğü, kalp sağlığını koruduğu ve ölüm riskini azalttığı bilinmektedir.

Omega-3 Kolesterolü Dengeliyor

Balık yağı ve kolesterol arasında çok yakın ilişki vardır. Bir türlü kontrol altına alınamayan yüksek kolesterolün azaltılması için, omega-3 açısından zengin balık yağı takviyesinin düzenli kullanımı doğal bir destek sağlıyor. Omega-3; balık, keten tohumu, semizotu, ceviz gibi besinlerde bulunuyor. Hayvansal kaynaklardan elde edilen omega-3 yağ asitleri vücudumuz tarafından daha yüksek miktarda kullanılabiliyor. Bu nedenle balık, omega-3’ün ana kaynağı olarak kabul ediliyor. Balık tüketiminin az olduğu veya hiç olmadığı durumlarda sıvı veya kapsül formlarında bulunan balık yağı takviyeleri öneriliyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir