Kalkanın En Lezzetli Zamanı

shutterstock_92515687

Baharın gelmesiyle birlikte balık tezgâhlarında yeni balıklar kendini göstermeye başladı. Kalkan balığı ilkbaharın en lezzetli ve faydalı balıklarından kabul ediliyor. Etli yapısı ve muhteşem lezzeti ile sofraların vazgeçilmezlerinden. Kalkan tava balıklarından olduğu için bahar geldiği andan itibaren sofralarda kalkan tavası görülmeye başlanır. Kalkan geniş yapısı nedeniyle bol etli bir balıktır. Lezzeti ise ortak bir zevke hitap ediyor. Fırın ve ızgarada pişirilerek tercih edilen kalkan, yağlı bir balık olduğu için Omega-3 bakımından faydalı balıklar arasında gösteriliyor.

Tam Bir Omega 3 Deposu!

Omega-3 yağ asitlerinden faydalanmak için haftada 2 – 3 kez balık tüketin önerisi yapan uzmanlar, yağlı balıkları yani Omega-3 bakımından zengin olan balıkların tercih edilmesini öneriyor. Kalkan, yağlı içeriği ile tam bir Omega-3 dostu bir balıktır. Bol bol tüketmek, farklı tariflerle zenginleştirip içerdiği yağ asitlerinden faydalanmak gerekiyor. Omega 3 yağ asitlerini balık aracılığıyla almanın en lezzetli yolu kalkandan geçiyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir