Kalkan Tava Tarifi

shutterstock_119971453

Malzemeler

  • 1 kilo kalkan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 8 – 10 tane arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • İsteğe bağlı 10 gram mantar
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

Yapılışı

Kalkanı temizleyip 7 – 8 parçaya bölün. Soğan ve mantarları ikiye kesin. Tereyağını tavaya alın ve erittikten sonra arpacık soğanları ve mantarları tavaya ekleyin. Soğanlar renk değiştirmeye başladıktan sonra sarımsakları da karışıma dâhil edin. Karışıma bir tutam tuz ekledikten sonra krema ve karabiberi de tavaya karıştırın. Yeterli kıvama gelen karışımı ocaktan alın ve kalkan balığını mısır ununa bulayıp kızdırılmış zeytinyağında kızartın. Balıkları roka ile zemin hazırlanmış tabağa aldıktan sonra hazırladığınız sosu balığın yanında ilave olarak servis edebilir veya balığın üzerine dökebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir