İnflamasyona Karşı Morina Balığı Desteği

shutterstock_444945721

İnflamasyon halk arasında bilinen adıyla iltihaplanma, vücudun birçok probleme karşı verdiği tepkidir. Kontrol altına alınmadığı takdirde vücutta başka rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Araştırmalar inflamasyona karşı morina balığının faydalı olduğunu göstermiştir. Uzun süren inflamasyon için “kronik inflamasyon” tanımı yapılır. Yüksek tansiyondan kalp rahatsızlıklarına kadar bazı hastalıkların oluşum riskini arttırır. Morina balığının bu aşamadaki etkisi ise Omega 3 yağ asitleri üzerinden sağlanır. Morina; yağ asitleri, güçlü antioksidanlar, A ve D vitamini içerir. İçeriği zengin olan morina balığı TNF-a, IL-1, IL-6 gibi proteinleri etkileyerek vücuttaki inflamasyon oranını azaltır. Ayıca düzenli tüketimde vücuttaki tüm zararlı bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı oluyor. Beslenme uzmanları, morina balığının iltihap rahatsızlıklarında etkili olduğunu, tüketilmesini öneriyor. Mevsimsel hastalıklara, ciddi enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlü tutan morina balığı; alkol, tuz, kimyasal, şeker gibi bünyeye zararlı olan maddelerin vücuttan doğal yollarla atılmasında etkilidir. D vitamini aynı zamanda bağışıklığın güçlenmesine, kronik halsizliğe, kas ve kemik ağrılarına da iyi gelir, bünyeyi güçlendirir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir