Hindistan Cevizli Karides Tarifi

shutterstock_107181860

Omega 3 deposu karidesi bir de Hindistan cevizi ile denemeye hazır mısınız? Karides olduğu haliyle bile oldukça lezzetli ve faydalı bir deniz ürünü olmasına rağmen Hindistan cevizi ile buluştuğunda tam bir lezzet şöleni yaşatıyor. Omega 3 takviyesi sağlayacak tarif şöyle;
Malzemeler
• Karides
• Un
• Yumurta sarısı
• Hindistan cevizi
• Ekmek kırıntısı
Yapılışı
Deniz ürünlerini pişirmesi zor ve zahmetli gibi görünür, ancak oldukça pratiktir. Özellikle karides 10 dakika içerisinde yemeye hazır hale getirilebiliyor. Hindistan cevizli karidesi hazırlarken, karidesler önce una, sonra yumurtaya, akabinde ekmek kırıntısı ve Hindistan cevizine bulanarak kızartılır. Ekmek kırıntısı ve Hindistan cevizi aynı kap içerisinde harmanlanarak işlem kolay hale getirilebilir. Karides çabuk pişen bir ete sahip olduğundan birkaç dakikada kızarır. Karidesleri yoğurtlu veya çeşitli acılı soslarla birlikte servis edebilirsiniz. Balık yemeyen çocuklar için karides ideal bir deniz mahsulü. Çocuklarınızın gelişimini destekleyen Omega 3 yağ asitlerini karides aracılığıyla sağlayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir