Güveçte Palamut Tarifi

shutterstock_117244429

Palamut mevsiminin geldiği şu kış günlerinde bol bol deniz mahsulü tüketip, Omega 3 yağ asitlerinden faydalanıp, vücudumuzun bağışıklığını artırmak ve hastalıklara karşı lezzetli bir koruma sağlamak için, güveçte palamut yapmanın zamanı geldi. Palamudu henüz güveçte denememiş olanlar bu tarifi kaçırmasın.

Malzemeler

  • 1 adet palamut
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1 tutam maydanoz
  • 4-5 adet defne yaprağı

Güvecin üstü için

  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 limon

Yapılışı

Palamut ortadan ikiye bölünür, suda yıkanır ve sudan arındırılır. Balığı güvece koymadan önce, lezzetini artırmak amacıyla marine etmek gereklidir. Bir kap içerisine yağ, tuz, karabiber, maydanoz, limon suyu ve defne yapraklarını koyup harmanlayın. Ardından bu karışıma palamut dilimlerini ekleyin ve balık dilimlerinin her yerini homojen şekilde soslayın. Palamudun malzemelerle özleşmesi için yarım saat bekletin. Akabinde yuvarlak halkalar şeklinde soğanları dilimleyin ve balığın sosuna batırarak güvecin zeminine dizin. Palamudu güvece derisi altta kalacak şekilde soğanların üzerine koyun. Soğan kaldıysa eğer balığın kenarlarına ve üstüne ekleme yapabilirsiniz. Balığın en üstüne domates ve limon dilimleri dizin. Marine etmek için harmanlanan sosu güvecin üzerinde gezdirerek dökün. Güveci yaklaşık 50 dakika boyunca önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın. Servisinizi mevsim yeşillikleriyle ve soslarla yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir