Fırında Morina Balığı

0306FOO07

Deniz ürünleri sevdalılarına Omega 3 besinini kaynağından almalarını sağlayacak bir tarifimiz var. Sonuçta gereksinim duyulan besinleri doğal yollarla almanın keyfi bir başkadır. Bu tarifi hazırlamanız 25 dakika, pişmesiyle birlikte tamamı ise 45 dakika sürer. Hazırsanız sizi bu akşamın yıldızı yapacak tarifimize geçiyoruz.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İnce bir şekilde kesilmiş olan patates (patatesin büyüklüğüne göre miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • 2 adet pırasa (beyaz ve açık yeşil olan kısımları)
  • ¼ yemek kaşığı ufalanmış safran
  • Tuz, karabiber
  • ½ kiloluk morina balığı fileto parçası
  • ¼ su bardağı kabaca doğranmış taze maydanoz

Hazırlanışı:

Fırının ısısını 200° C olarak ayarlayın. Büyük bir tavaya belirtilen miktardaki zeytinyağını koyun ve orta yükseklikte bir ateşte yağı kızdırın. İçerisine doğranmış patatesleri ekleyerek pişirin. Yaklaşık 10 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirmenin ardından pırasayı bir miktar suyla birlikte ekleyin. İçerisine tuz ve karabiber de serpin ve kaynatın.

Ardından tepsinin üzerine morina balığı filetosunun parçasını yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Sonrasında büyük tavada pişirdiğiniz ürünleri üzerine yerleştirip fırına verin. 15-20 dakika fırında pişirin. Sunum için tekrar tavaya aktarabilirsiniz ve üzerine maydanoz serperek son dokunuşları yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir