Fırında Acı Soslu İstavrit Tarifi

shutterstock_689282893

Lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir balık olan istavritin çeşitli tarifleri bulunuyor. Yapılışı sandığınızdan daha kolay olan Acı Soslu İstavrit, sofralarınızın baş tacı olmaya aday.

Malzemeler

  • 2 kilo istavrit
  • 10-12 adet acı Arnavut biberi
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane patates
  • 4 diş sarımsak
  • 5-6 tane domates
  • 2 tane limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Yapılışı

Patates, soğan, limon ve sarımsağı kabuklarından ayırın. Soğanları halka halka doğrayın. Sarımsak ve patatesi ise yaklaşık olarak cips kalınlığında doğrayın. Doğranan tüm sebzeleri fırın tepsisine dizin. Malzemelerin üzerine daha önceden temizlenen, ayıklanan balıkları dizmeye başlayın. Tuz, kekik ve Arnavut biberini malzemelerin üzerine serpiştirin. Domates ve limonları daire şeklinde dilimleyerek tüm malzemelerin en üstüne güzelce dizin. Akabinde ise zeytinyağı, pul biber ve nar ekşisini karıştırarak tepsinin üzerinde gezdirin. Pişirilmeye hazır olan tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra tepsiyi çıkarın ve malzemelerin üstüne 2 bardak sıcak su dökün, bir yarım saat daha pişirin. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir