Fesleğen Soslu Izgara Palamut Tarifi

shutterstock_353375210

Fosfor, sülfüt, protein ve D vitamini içeren palamut; kolesterolü düzenler, diş sağlığını korur, yaraların hızlı iyileşmesini sağlar, cildi gençleştirir ve gözlere fayda sağlar. Bu kadar faydalı bir balığı mevsiminde tüketmek çok önemlidir. İşte size keyifle yiyeceğiniz Fesleğen Soslu Izgara Palamut tarifi;

Malzemeler

  • 2 orta boy palamut
  • Zeytinyağı
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz

Sos malzemeleri

  • 1 demet fesleğen
  • 1 adet limon suyu
  • 30-40 gram kaşar peynir
  • 50 gram zeytinyağı

Hazırlanışı

Sos için çıkardığınız tüm malzemeleri blender’dan geçirin. Diğer yandan da balıkları zeytinyağı, karabiber ve tuz ile harmanlayıp dinlendirin. Özel bir baharat veya marine etme tarifiniz varsa uygulayabilirsiniz. Marine edilen balığı ızgarada yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Pişen balıkları tabağa aldıktan sonra hazırlanılan fesleğen sosunu balıkların üzerinde gezdirin. Balığınız servise hazır. Izgara palamutun lezzetini arttırmak için bol yeşillikli salatalar yaparak damak zevkinizi arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir