Dünya Sağlık Örgütü, Kalp ve Damar Sağlığının Korunması İçin Omega-3 İçeren Gıdaların Tüketilmesini Öneriyor!

shutterstock_2958869

Omega-3 yağ asitlerinin vücut tarafından üretilemediği ve en temel yağlardan biri olarak mutlaka dışarıdan alınması gerektiği bilinen bir gerçektir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kalp ve damar sağlığının korunması amacıyla haftada iki kere, her porsiyonunda 200 ila 500 mg Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA içeren yağlı balıkların tüketilmesini öneriyor. Balık tüketemeyen kişilerin ise mutlaka bitkisel kaynaklardan bu miktarları almasının gerekli olduğu belirtiliyor.

3 yanı denizlerle çevrili olan ülkemizde balık tüketiminin az ve yağlı balık tüketiminin daha da  kısıtlı olması nedeniyle, kalp ve damar sağlığımızın korunması amacıyla belirtilen bu miktarların alımı sağlanamayabiliyor. Bu aşamada saf balık yağları, hem ihtiyacı karşılayabilen EPA ve DHA miktarlarıyla hem de kolay kullanımıyla da iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir