Çilek Marineli Karides Tarifi

shutterstock_579491365

Çilek mevsiminde olduğumuz şu günlerde çilekleri öylece tüketmek, tatlılarda ve pastalarda kullanmak haricinde karides ile birlikte kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Balıktan sonra en çok tüketilen deniz ürünlerinden olan karides, farklı lezzetlerle harmanlandığında daha lezzetli bir tarife dönüşüyor. Karidesin yumuşak, tatlı ve leziz tadına çileğin çok yakıştığını söylemek isteriz. Karidesin lezzetini şahlandırmak için bir de çilekle marine etmeyi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

500 gram karides

1 su bardağı doğranmış çilek

4 tane küçük boy soğan

5 – 6 adet çeri domates

Dereotu & maydanoz

2 diş sarımsak

Bir tutam tuz ve pulbiber

Hazırlanışı

Çilek, soğan, domates, dereotu, maydanoz, sarımsak, baharatlar ve isteğe bağlı olarak ekleyebileceğiniz avokado doğranarak geniş bir kap içerisinde karıştırılır. Hazırlanan karışıma karidesler eklenir, tekrar karıştırılır. Bu karışım buzdolabında 24 saat bekletilir. Aynı gün pişirilecekse eğer 1 saat kadar bekletilebilir. Marine edilmiş olan karidesler ızgarada pişirilir. Karides çabuk pişen bir deniz ürünü olduğundan ızgara başında beklenmelidir. Pişirilen karidesler mevsim sebzelerinden yapılan yeşil salata ile servis edilir. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir