Chia Pudingi Tarifi

shutterstock_516215293

Azteklerin en önemli besinlerinden biri olan ve Güney Amerika’da yaygın şekilde kullanılan, Türkiye’de ise son yıllarda popüler olup özellikle diyet yapanlar tarafından tercih edilen Chia tohumunun, Omega-3 yağ asitleri içerdiği de belirlendi. Lifli bir besin ve zengin yağ asitlerine sahip olması, Chia tohumuyla yapılan tariflerin çoğalmasını sağladı. Chia, kısırdan pudinge kadar birçok farklı tarifte kullanılıyor. İşte sıcak yaz günlerinde mevsim meyveleriyle yapıp enerji ve Omega-3 depolayabileceğiniz lezzetli bir Chia pudingi tarifi;

Malzemeler

– 1 su bardağı süt

– 1 tatlı kaşığı bal

– 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi

– 3 yemek kaşığı Chia tohumu

– 15-20 adet çilek

Hazırlanışı

Süt, bal, Hindistan cevizi ve Chia tohumunu bir kap içerisinde karıştırın ve ağzını streç filmle veya kapakla kapatıp 3 – 4 saat buzdolabında bekletin. Bekletme sürecinde Chia tohumlarının soğukta birbirine yapışmaması için ilk iki saat içerisinde belli aralıklarla malzemeyi yeniden karıştırmak ideal olur. Pudingin ana malzemesi çilekleri mikser yardımıyla püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak çilekleri biraz diri bırakabilir ya da sonradan minik doğranmış halde de kullanabilirsiniz. Çilek püresi ve Chia tohumlu karışımı birbirine yedirene kadar karıştırın ve kup bardaklarda servis ediniz. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir