Balıklar, Zengin Omega-3 Kaynağı!

shutterstock_551746591

Sağlıklı bir yaşamın güvencesi olarak kabul gören Omega 3 yağ asitleri, üzerinde çok fazla bilimsel araştırmanın yapıldığı yağlardır. İnsan yaşamının kalitesini yükseltmek, sağlık problemlerini minimum seviyeye düşürmek Omega 3 ile yapılan araştırmaların temel sonuçlarını oluşturuyor.

Omega 3 eksikliğinde, çeşitli hastalıklar oluşuyor ve performans düşüklüğü görülüyor. Uzmanlar keten tohumu, semizotu, ceviz gibi Omega 3 bulunan besinlerin tüketilmesinin Omega 3 eksikliğine tek başına yetmeyeceğini belirtiyor ve tek çarenin balıklar olduğunu vurguluyor. Özellikle soğuk ve derin denizlerde yaşayan balıkların Omega 3 açısından zenginleşmesi nedeniyle, bu çeşit balıkların tüketilmesi ile daha yüksek miktarda Omega 3 alımı sağlanıyor. Elbette yeterli balık tüketmeyen kişiler için Omega 3 takviyeleri çözüm sağlıyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir