Balık Yağlarındaki A Vitamini Miktarı ve Yazın Kullanımı

Image16

İnsan sağlığında ve beslenmesinde önemli bir yere sahip olan omega-3 yağ asitlerine henüz anne karnındayken ihtiyaç duymaya başlarız. Bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde, kısacası hayatımızın her anında omega-3 yağ asitlerine ihtiyacımız vardır.

Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini kendi kendine üretemez. Dolayısıyla bu ihtiyacı dışarıdan alınan gıdalar ve takviyeler aracılığıyla karşılar. Bu nedenle vücudumuz kışın olduğu gibi yazın da omega-3 yağ asitlerine ihtiyaç duyar. Balık yağları, her mevsim omega-3 desteğini sağlayabileceğimiz bir kaynaktır.

İhtiyacımıza rağmen yazın balık yağları kullanımı tercih edilmemekte, özellikle de içinde A vitamini olanların yazın kullanılmasının sakıncalı olduğu düşünülmekteydi. Eskiden balık yağlarının, yüksek miktarlarda A vitamini içermesi nedeniyle bu düşünce doğru olabilirdi. Ancak içerdiği A vitamini yüksek olmayan ve dolayısıyla yazın da kullanıma uygun Möller’s Omega 3, sıcak yaz günlerinde de güvenle kullanılabilmektedir. A vitamininin uygun miktarlarda alındığı takdirde çok faydalı bir vitamin olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir