Balık Sosları

shutterstock_635954468

Balık pişirildiği zaman balığın lezzetini artırmak, tadını doyumsuz kılmak için birçok sos tarifi uygulanır. Bu soslar balığı daha da zenginleştirirken ağızlarda enfes bir tadın kalmasını sağlar. İşte balık pişirirken kullanabileceğiniz soslar;

Sarımsaklı balık sosu

Ezilmiş sarımsak ve saf zeytinyağı ile elde edilen sosla marine edilen balık, daha hafif ve lezzetli oluyor.

Zeytinyağlı limonlu balık sosu

Leziz bir aromaya sahip olan zeytinyağlı limonlu balık sosu; zeytinyağı, limon suyu, birkaç diş ezilmiş sarımsak ve ince kıyılmış yeşil soğanla elde edilen sos balık tariflerinin vazgeçilmezidir.

Kişnişli cevizli balık sosu

Zengin bir içeriğe sahip olan sos; taze kişniş, ceviz, limon suyu, pul biber, tuz, sarımsak ve zeytinyağının harmanlanmasıyla elde edilir.

Patlıcanlı balık sosu

Balığın sebzelerle olan uyumu patlıcanlı sos ile taçlanıyor. Közlenmiş patlıcanın zeytinyağı, baharat ve limon suyuyla karıştırılarak elde edilen sos balığa ekstra lezzet katıyor.

Hardallı balık sosu

Hardalın aromasından vazgeçemeyenler için hardal, sirke, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyundan elde edilen hardallı sos, istenilen lezzeti sonuna kadar sunuyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir