Balık Pişirmenin Püf Noktaları

48

Balık pişirmenin püf noktalarını bilirseniz daha sağlıklı ve lezzetli bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. İyi bir balık yemek için aşağıdaki noktaları es geçmeyin.

  • Pişireceğiniz balık taze olmalıdır. “Taze Balığı Ayırt Etmenin Püf Noktaları”ndan daha önce söz etmiştik.
  • Balık temizlenmeden önce dondurucuda yarım saat bekletilmelidir. Böylece temizleme işlemi daha kolay olur.
  • Eğer dondurulmuş balık kullanılacaksa, balığın etinin gergin olması maksadıyla, sirkeli suda bekletilmelidir.
  • Pişirme işleminden önce, balık süte batırılmalıdır. Sonra da unlanıp tavada kızartılmalıdır.
  • Balığın çabuk pişmesi için, her iki tarafına bıçakla çizik atılmalıdır.
  • Kızartma yaparken balıklar tek tek çevrilmemeli, tava bir tabakla kapatılıp tek hamlede ters yüz edilmelidir.
  • Pişirilecek balıkların daha lezzetli olması için balıklara limon suyu, tuz, karabiber serpiştirilmeli, 15 dakika bekletilmelidir.
  • Pişirme esnasında tavanın içine defneyaprağı atılmalı ya da limon sıkılmalıdır. Bu, kötü kokuları önler. Kokuları gidermek için daha önce paylaştığımız “Balık Kokusu Giderilebilir mi?” (bağlantı eklenecek) başlıklı yazıdaki yöntemler de uygulanabilir.

 

Afiyet olsun! :)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir