Balık Mantısı denediniz mi?

shutterstock_455292988

Henüz ilk kez duyanlar için balık mantısı farklı gelebilir. Ancak bu tarifi daha önce denemiş ve tatmış kişiler için balık mantısı en az Kayseri mantısı kadar leziz ve özel bir tarif. Balığın yumuşacık etiyle buluşan hamur efsane bir lezzet şöleni sunuyor. Balığı çok fazla yemeyen fakat faydalarından uzak kalmak istemeyen kişiler için balığın tadını başka malzemelerle karıştırmak ideal bir yöntem. Üstelik bu tarif ile balık tüketmeyen çocuklar keyifle balık yiyebilir, Omega-3 kaynağından yararlanabilir. İşte balık mantısı tarifi;

Malzemeler

  • 1 adet balık (levrek, somon vb.)
  • 1 adet maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet isteğe göre dereotu
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
  • 1 ya da 2 adet yufka

Ve kızartmak için 1,5 – 2 su bardağı kadar ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Kullanacağınız balığı kılçıklarından ayırın, temizleyin. Balığı küçük parçalar halinde kesin ya da parçalayın. Maydanoz ve taze soğanı ince bir şekilde doğrayın. İsteğe bağlı olarak dereotu veya farklı bir yeşilliği aynı şekilde doğrayıp karışıma ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış yeşillikler, soğan ve balığı karıştırın. Bu karışıma daha lezzetli bir dokunuş yapmak isterseniz eğer 2 tatlı kaşığı kadar soya sosu ekleyebilirsiniz.  Mantının iç harcı böylece hazırlanmış oldu.

Yufkaları şeritler halinde, yaklaşık 2 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz yufkaların içine göz kararı mantı içinden koyun ve üçgen şeklini vererek katlayın. Tüm mantılar hazırlandıktan sonra ayçiçek yağını ocakta kızdırın ve mantıları kızartın. Kızartılmış mantıların fazla yağını almak için servis etmeden önce kağıt havlu üzerinde dinlendirin. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir