Balık Graten Tarifi

shutterstock_632934248

Bugüne kadar genellikle ızgara ve fırında pişirilen balık sebzelerle buluştuğunda harika tarifler çıkıyor ortaya. Hem balık hem de sebzeyi enfes bir lezzetle denemek istemez misiniz? O halde balık graten tarifi ile farklı ve leziz bir yemeğe hazır olun.

Malzemeler

  • Yaklaşık 400 gram mevsime uygun balık fileto
  • Yarım kilo bebek ıspanak
  • 5 – 6 tane küçük patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kutu krema
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar

Balık Graten’in Hazırlanışı

Öncelikle ıspanaklar bol su ile temizlenir. Orta boy şeklinde doğranır ve tavada çok az sıvı yağ ile soldurulur. Patatesler küp halinde doğranılır, sarımsak ve krema ile karıştırılarak pişirilir. Karışıma ıspanak eklenir. Tuz, karabiber, pulbiber gibi baharatlar eklenir. Balık fırın tepsisine konularak üzerine tereyağı gezdirilir, pişirilmek üzere 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Pişen balığın üzerine önceden hazırlanan ıspanaklı – kremalı sos dökülür ve en üstüne kaşar rendelenerek tekrar fırına verilir ve 5 dakika pişirilir. Birkaç dakika dinlendirilen yemek taze yeşillikler veya salatayla servis edilebilir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir