Balığı Nasıl Pişirelim?

balik-nasil-pisirilir

Balığın kendisinden ve suyundan birçok farklı yemek yapılıyor. Kültürden kültüre, ülkeden ülkeye bu yemekler farklılık gösterebiliyor. Fakat balığın gerekli olan besin değerini korumanız için dikkat etmeniz gereken bazı temel kurallar var. Özellikle küçük çocukların kemik gelişimine katkısını düşünürseniz, bu kuralların ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Kuralları aklınızda tutmak çok kolay olacak. Balığın besin değerini koruyarak pişirmek için sadece iki basit kurala dikkat etmek yeterli. Yağlı balıklar ızgarada, yağsız balıklar ise fırında veya buğulama şeklinde pişirilmelidir. Balıklar bu şekilde pişirildiğinde vücudunuza yararı dokunabilecek tüm besin değerlerini korumuş olur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir