Bal, Alzheimer’e iyi geliyor

shutterstock_437361565

Çağın vebası kabul edilen hastalıklardan biri olan Alzheimer, ne yazık ki çok genç yaşlarda bile kişileri esir alabilen bir rahatsızlık. Hafızanın gün geçtikçe silinmesi ve kişiye zihin bulanıklığı yaşatması nedeniyle hayatı olumsuz etkileyen bu rahatsızlık için uzun yıllardır tedavi yolları geliştiriliyor. Alzheimer rahatsızlığını besinlerle önlemek, riskleri düşürmek mümkündür. Uzmanlar Omega 3 içeren, beyin sağlığına iyi gelen besinlerin tüketimini arttırmayı öneriyor, fiziksel aktiviteler ve zihinsel egzersizler öneriyor. Önerilen besinlerden biri kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bal oluyor. Bal, arıların yoğun çalışması neticesinde çiçeklerden elde edilen değerli maddelerden ortaya çıkıyor. Balın içeriğinde yer alan önemli bileşenler beyin fonksiyonlarını canlı tutuyor, hafızayı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Beyni canlı tutmak, dinamik yapıya kavuşturmak için her ne kadar egzersizler önemli olsa da içten bir etki beslenme sayesinde oluyor. Kahvaltılarda bal tüketmek, bitkisel çaylarda şeker yerine balı tercih etmek, yeterli ölçüde öğünlere eklemek Alzheimer rahatsızlığına yakalanma riskini düşürüyor, hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyor. Bal ile birlikte zencefil tüketmek aynı şekilde etkiyi arttırıyor. Zencefilin de Alzheimer için faydalı bitkiler arasında yer aldığı unutulmamalıdır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir