Ahtapot Tüketmenin Yararları

shutterstock_592047497

Ahtapot, Uzak Doğu ülkelerinde çok sık tüketilen ve çok sevilen bir deniz ürünüdür. Ülkemizde tüketimi giderek yaygınlaşan ahtapot, oldukça şifalı ve lezzetli bir deniz ürünüdür. Özellikle Omega 3 bakımından kaynak kabul edilen ahtapot, Omega 3 yağ asitleri haricinde yağlı, kalorisi yüksek bir deniz ürünü değildir. Bu yüzden diyet yapanların sıklıkla tüketmesi öneriliyor. Aslında ahtapot kalp rahatsızlıklarına ve depresyona karşı olumlu etkiler kazandırmasıyla biliniyor. Tüm faydalarının temelinde Omega 3 yağ asitleri yatıyor.

Ahtapotun diğer faydaları şöyledir;

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Prostat, mide, kolon ve akciğer kanserine yakalanma riskini düşürür.
  • Vücudun strese karşı duruşunu güçlendirir.
  • Beyin hücrelerini onarır ve Alzheimer’e karşı koruyucu kalkan olur.
  • Kansızlıkla mücadele eder. Demir eksikliğine karşı şifa olur.
  • B12 vitamini desteği sağlar.
  • Fosfor, protein, çinko ve bakır deposu olduğu için sağlıklı bir vücut yapısı kazandırır.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir